Deep Democracy. Intensief. Zuid-Frankrijk Level 2&3 en Level 4

DEEP DEMOCRACY Intensief- Zuid-Frankrijk.
L2/3 en level 4

Deep Democracy Intensief: De Verdieping L2&3 en Metaskills L4

Tussen 18 en 29 juni 2025 heb jij de bijzondere mogelijkheid om een intensief leertraject in Deep Democracy te volgen. Onze zeer ervaren trainer Christien Oudshoorn zal namelijk de Deep Democracy Levels 2 & 3 en Level 4 achter elkaar geven. Dit is een unieke kans om je volledig onder te dompelen, je volledig te focussen en het ritme van alledag achter je te laten, door te leren, oefenen en doen.

Het gaat om twee trainingsblokken waarvoor je je afzonderlijk of in combinatie kunt inschrijven.

Dagen Level 2&3: Totaal 4 dagen training, verdeeld over een week, in Zuid-Frankrijk. De eerste reisdag is op woensdag, waarbij we voor transfer zorgen van Bordeaux naar de locatie Saint Jean de Duras (1 uur rijden). Op de donderdag en vrijdag is de level 2. Zaterdag is een rustdag met mogelijkheid tot een excursie in de omgeving. Op zondag en maandag is de level 3. Op de dinsdag is er weer de mogelijkheid om afgezet te worden in Bordeaux van waaruit ieder op eigen gelegenheid doorreist.

PLANNING 2&3:
-Aankomst: woensdag 18 juni 2025
-Level 2: donderdag 19 en vrijdag 20 juni 2025
-Vrije dag: zaterdag 21 juni 2025
-Level 3: zondag 22 en maandag 23 juni 2025
-Vertrek: dinsdag 24 juni 2025

Taal: Nederlands.

Vereiste voor deelname: Level 1.

PLANNING 4:
– Aankomst:
woensdag 25 juni 2025
– level 4: donderdag 26 tm zaterdag 28 juni 2025
Vertrek: zondag 29 juni

Vereiste voor deelname: Level 2&3

Waarom Zuid- Frankrijk? Al sinds 2015 bieden wij deelnemers de kans om zich op een bijzondere locatie helemaal onder te dompelen in de verdieping van Deep Democracy. We hebben dit vele jaren in Griekenland gedaan, maar voelden steeds sterker de wens om een locatie te kiezen die ook over land goed bereikbaar is. Tegelijkertijd wilden we geen concessies doen aan de magie van de plek. Na lang zoeken hebben we deze prachtige plek gevonden in Zuid-Frankrijk. De ervaring leert dat het leerrendement van zo’n intensieve training heel hoog is en tegelijkertijd genieten we ervan om deelnemers de hele week lekker te verwennen.

Voor wie. Voor iedereen die minstens een level 1 heeft gevolgd en graag in één week deze methode ten volle wil leren toepassen op een bijzondere plek. Leren over jezelf, over groepen en jezelf in een groep. Over conflicten begeleiden, ranking en de bijbehorende emoties. En dat alles in een prachtige omgeving midden in de natuur met heerlijk eten.

Wat je kunt verwachten. Reken op intensief leren tijdens de trainingsuren. We volgen het mediterraanse ritme met lange middagpauzes en goed tafelen. Met tijd om te zwemmen, even niks te doen, te wandelen en mogelijk de middeleeuwse dorpjes in de omgeving te bezoeken. De leerdoelen voor deze week zijn dezelfde als die van de reguliere level 2 en 3 training.

Inhoud level 2

 • Oefenen van stap 1 – 4, de check-in en de check-uit, het gesprek op voeten
 • Deep Democracy gebruiken als leider, als iemand met een belang
 • Deep Democracy gebruiken als groepslid, zonder formele begeleiders of leiders rol
 • Roltheorie verdieping: tegenstellingen, rollen en fractale patronen in de groep leren zien door middel van rolemapping
 • Tegenstellingen en conflicten oplossen door Stap 5: de techniek van pijlen gooien
 • Neutraliteit: wat te doen als je deze verliest
 • De impact van ranking in een groep ervaren en begrijpen.

Inhoud level 3

 • Het gebruik van het versterken, de ‘amplificatie’ techniek, waarmee op een respectvolle wijze de beleefdheid en onduidelijkheid uit de communicatie wordt gehaald
 • Roltheorie in relatie tot conflict en conflictoplossing
 • ‘Reflecterend luisteren’ als meta-skill
 • Jouw eigen rol en emoties tijdens een conflict
 • Het gebruik van versterken in combinatie met de technieken van ‘pijlen gooien’ en ‘het gesprek op voeten’.

Deep Democracy Metaskills (L4): voor wie en waarom. In de verdiepingstraining (L2 & 3) zijn het begrip van de theorie en de principes uit het fundament (L1) verder verdiept. De driedaagse metaskills training (L4) focust op een dieper begrip van jezelf en dan speciaal in relatie tot conflict, projectie en roltheorie. Na de verdieping wil je de filosofie en methode van Deep Democracy nog beter leren kennen en gebruiken. Je realiseert je dat jij zelf het belangrijkste instrument bent en dat het daarom essentieel is jezelf nog beter te leren kennen. Als leider die stoeit met spannende interactie, zelfsturing en lastige besluiten. Als facilitator die nog beter met de dynamiek in groepen wil leren werken. Als mens die gemakkelijker met conflicten en tegenstellingen wil leren omgaan om nog betere besluiten te kunnen nemen met zichzelf en anderen.

Inhoud level 4

 • Freud: psychodynamische benadering
 • Eric Berne: het Script
 • Richard Erskine: racket patronen
 • Je eigen Script en racket patronen in kaart brengen, bewust worden en stappen zetten om je erin te ontwikkelen
 • Quantum denken
 • Carl Jung
 • Arnold Mindell: roltheorie en rolfluiditeit
 • Myrna Lewis: een transpersoonlijk perspectief
 • Ranking
 • Metaskills

Daarnaast werken we, afgewisseld met de theorie en daarbij aansluitende korte oefeningen, veel met het proces in de groep én het proces dat iedere deelnemer individueel doormaakt. Dat doen we met alle methodieken van Deep Democracy. Daarbij is er voor alle deelnemers voldoende oefenmogelijkheid.

MEER INFO LEVEL 4

De accomodatie. De accommodatie bestaat uit luxe 1- persoons safarietenten met een eigen veranda. Op ongeveer 20 meter lopen heeft elke tent een eigen toilet en douche. De toiletten en douches van iedere tent bevinden zich in hetzelfde gebouw. Daarnaast zijn er ook 3 mooie huisjes, die elk ruimte bieden aan 2 deelnemers in aparte slaapkamers, met gedeeld sanitair. Op het terrein is een zwembad, en veel ruimte om te ontspannen. www.simplycanvasfarm.com

Vervoer. De locatie ligt op 11 uur rijden vanuit Utrecht. Bij aanmelding, brengen we je in contact met andere deelnemers, zodat mensen die willen carpoolen, onderling kunnen afstemmen. Vanaf Amsterdam kun je met de trein in 7,5 uur naar Bordeaux reizen.

Via www.trainline.nl is het mogelijk je reis zelf te boeken. Heb je geen zin in gedoe? www.choo-choo.eu is de ideale partij om jou te ontzorgen. Zij regelen alles voor je, je hoeft alleen maar zelf in te stappen. Zij rekenen hiervoor 15% servicekosten. Bij aankomst op Bordeaux regelen wij de transfer.

Klik op onderstaande data om je aan te melden:

Deep Democracy Level 2/3 Frankrijk
Trainer: Christien Oudshoorn
Locatie: Simply Canvas FR
Startdatum: 19-06-2025

HOE, WAT, WAAR

Schrijf je in voor de wachtlijst

Lijkt de training vol? Wij maken gebruik van een wachtlijst. Het komt regelmatig voor dat er toch nog een plek vrijkomt op de training.
 
Je komt op de wachtlijst door je aan te melden voor de training op een datum waar nog plek is, zo ben je in ieder geval verzekerd van een plekje op de door jou uitgezochte training.
Als je dan op het inschrijfformulier aangeeft voor welke data je op de wachtlijst wilt komen, zullen wij je benaderen zodra er een plekje vrijkomt. 
 
Op deze manier hebben we al je gegevens al en kunnen we je makkelijk een plek op een eerdere training toewijzen.