DEEP DEMOCRACY – WIJSHEID VAN DE MINDERHEID

DE LEWIS METHODE

Stel dat we aan het begin van een strategietraject nu eens niet zouden zeggen: ‘ik hoop dat we het snel eens worden’. Maar: ‘wat geweldig dat we hier bij elkaar zitten met zoveel mensen, met zoveel meningen en netwerken. Met zo veel verschil. Laten we al die wijsheid, al die achtergronden, al die kennis zo goed mogelijk benutten.’ Wat zouden we dan een grootste dingen met elkaar kunnen doen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Hoe zorg je dat het niet altijd die paar mensen zijn die hun mond open doen op een management dag? Dat alle standpunten volledig aan bod komen. Dat het geheel belangrijker is dan ego’s?

Het grootste deel van het werken in organisaties bestaat uit het nemen van beslissingen. En het zorgen dat mensen daar ook naar gaan handelen. De manier waarop een besluit tot stand komt, is niet altijd even effectief. Waardoor we gaan vertragen, zuchten en saboteren. Deep Democracy is een zienswijze en een methode die de onderstroom in groepen zichtbaar en hanteerbaar maakt. Tegenstellingen en botsende meningen worden op respectvolle wijze met elkaar onderzocht. In dialoog en in discussie. Besluitvorming met aandacht en waardering voor andere opvattingen. Door grondiger besluiten neemt de daadkracht toe.
Wij werken met de Lewis Methode van Deep Democracy. Ontwikkeld door Myrna Lewis in het bedrijfsleven van post-apartheid Zuid-Afrika. Teams en organisaties die deze methode gebruiken, winnen aan effectiviteit. Gericht op inclusieve besluitvorming, co-creatie en duurzame verandering. Op participatief en dienend leiderschap. Op moedige samenwerking, want confronterend waar nodig.

ALle Deep Democracy trainingen

Jitske Kramer
Jitske is corporate antropoloog en reist de wereld over om te leren van traditionele healers, leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers
Meer over Jitske op HD
Frank Weijers
Frank Weijers (1957) is als Deep Democracy instructor en facilitator verbonden aan Human Dimensions
Meer over Frank op HD
Minka Jongkind
Minka is als Deep Democracy instructor en facilitator verbonden aan Human Dimensions. Zij is teamcoach, opleider en mediator.
Meer over Minka op HD
Mireille Ollivieira
Mireille is als Deep Democracy instructor en facilitator verbonden aan Human Dimensions. Ze is leiderschapstrainer, facilitator en coach.
Meer over Mireille op HD
Christien Oudshoorn
Christien is een Elder binnen de Deep Democracy gemeenschap en internationaal erkend instructor van alle levels.
Meer over Christien op HD
Karim Maarek
Karim is als Deep Democracy instructor en facilitator verbonden aan Human Dimensions. Hij is trainer, facilitator en coach.
Meer over Karim op HD
Vorige slide
Volgende slide

JITSKE KRAMER

Jitske Kramer, corporate antropoloog, oprichter en drijvende kracht achter HumanDimensions, heeft Deep Democracy in 2008 tijdens een van haar reizen leren kennen en werd erdoor gegrepen. Zij is door de founder Myrna Lewis opgeleid en gelicenseerd, heeft de methode vertaald naar het Nederlands en de bestseller Deep Democracy – de wijsheid van de minderheid geschreven. Jitske verzorgt zelf trainingen Deep Democracy, superviseert de instructors op deze website en geeft met grote regelmaat keynote speeches en masterclasses over onder andere inclusie, cultuurverandering, besluitvorming in organisaties.

Onze Deep Democracy Instructors

Al onze Deep Democracy Instructors zijn door Myrna Lewis en Jitske Kramer opgeleid en gelicenseerd om de gecertificeerde levels te geven. ‘Onze Deep Democracy Instructors’ zijn: Jitske Kramer, Frank WeijersMinka Jongkind, Mireille Ollivieira, Christien Oudshoorn en Karim Maarek.

MASTERCLASS
TRICKY TIJDEN

Maandag 11 november 2024 – AFAS Theater Leusden

Omgaan met grote veranderingen

Navigeren door ‘Tricky Tijden’ met Jitske Kramer. We duiken een volle dag in het thema verandering en transformatie. En specifiek in de intrigerende, gekke, enge, spannende, avontuurlijke en turbulente tussentijd van verandering.

Reken op een lekker tempo, met een hoge informatiedichtheid, veel confronterende vragen, nieuwe taal en antropologische begrippen om de dynamiek van veranderprocessen mee te duiden. Geen kant en klare to-do lijstjes met tips die je morgen meteen kunt toepassen, maar veel stof tot nadenken en verdieping van inzichten waar je mee aan de slag kunt in jouw praktijk.

Blijf op de hoogte van de activiteiten van Human Dimensions. meld je aan voor Onze EZine en Nieuwbrieven.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Algemene voorwaarden*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor de wachtlijst

Lijkt de training vol? Wij maken gebruik van een wachtlijst. Het komt regelmatig voor dat er toch nog een plek vrijkomt op de training.
 
Je komt op de wachtlijst door je aan te melden voor de training op een datum waar nog plek is, zo ben je in ieder geval verzekerd van een plekje op de door jou uitgezochte training.
Als je dan op het inschrijfformulier aangeeft voor welke data je op de wachtlijst wilt komen, zullen wij je benaderen zodra er een plekje vrijkomt. 
 
Op deze manier hebben we al je gegevens al en kunnen we je makkelijk een plek op een eerdere training toewijzen.