Deep Democracy practicum

Oefenen, reflecteren en verfijnen

Hands-on focus op oefenen, reflecteren en verfijnen voor iedereen die meer praktische DD-vlieguren wilt maken. Zodat je zelfverzekerder kunt trainen, (bege)leiden of faciliteren.

Dagen: Totaal 3 dagen. 2 dagen aaneengesloten + verdiepingsdag paar weken later.

Vereiste voor deelname: Level 1

Practicum: Wij hebben de DD practicum training ontworpen omdat we vanuit verschillende hoeken (van trainers tot managers tot facilitators) regelmatig de vraag krijgen of er mogelijkheid is om meer praktisch te oefenen.

Tijdens de training oefen je in kleine groepjes en word je voortdurend uitgenodigd om te reflecteren op het groepsproces en elkaar feedback te geven. Daardoor is deze training zowel geschikt voor mensen die level 1 hebben gevolgd als voor mensen die alle levels hebben doorlopen en iedereen daar tussenin. Zowel mensen met heel veel, als met relatief weinig facilitatie-ervaring, kunnen elk op hun eigen niveau meedoen en met en van elkaar leren

Welke route je kiest in het volgen van DD-trainingen hangt samen met je leerstijl. Na level 1, kan je ervoor kiezen om level 2 & 3 te volgen voor meer theoretische verdieping en een beetje oefenen. Het Practicum biedt relatief weinig theorie en heel veel oefenruimte. De programma’s versterken elkaar en vullen elkaar aan.

Wat we terugkrijgen:

  • Ik heb heel veel geleerd over DD, maar weet niet goed hoe ik dit kan vertalen naar de specifieke groep waar ik mee werk.
  • Ik vind het lastig om DD toe te passen in de praktijk. Het voelt onnatuurlijk, omdat de praktijk veel rommeliger is dan wat ik in theorie heb geleerd. Wanneer een groep gaat edgen (onrustig wordt of juist helemaal stilvalt), krijg ik het gevoel dat ik het niet goed doe en dan blokkeer ik, of ik ga juist heel hard werken.
  • Ik ben bang dat als ik met DD ga werken er veel dingen boven water komen en dat ik dan niet goed weet, hoe ik daarop moet reageren.


Herkenbaar?
 

Kom ervaren, reflecteren, uitproberen en doen!

In deze training leer je in het moment te herkennen wat er gebeurt in een groep en oefen je met verschillende interventies die je kan doen. Het is een intensieve training omdat je voortdurend gevraagd wordt te schakelen van deelnemer, naar begeleider, naar meta-positie. Maar juist daardoor kun je zo ontzettend snel en effectief leren.

De structuur die we volgen is:
Instappen in het proces > Korte reflectie als er iets stagneert >  Bedenken wat een mogelijke interventie is >  Uitproberen > Reflecteren op het hoe het uitpakt.

Het hotel. Je verblijft in een eenpersoonskamer met uitzicht op zee in hotel Stavros tou notou. Dit hotel ligt direct aan het langgerekte zandstrand van Mavrovouni, een dromerig, authentiek Grieks dorpje, 260 km ten zuidwesten van Athene. Op 35 minuten loopafstand bevindt zich de belangrijkste havenstad in dit gebied: Gythio. www.stavrostounotou.com

Begeleiding. De week wordt altijd begeleid door twee instructors van team Human Dimensions. Elk koppel heeft een eigen werkwijze en aanpak.

  • Combinatie instructors Frank en Jitske. In de week met Frank en Jitske, is Frank de hoofdtrainer en begeleidt hij de groep de hele week. Jitske Kramer verzorgt elke trainingsdag een kort onderdeel en is de hele week tijdens de lunch en het diner beschikbaar voor vragen.
  • Combinatie instructors Minka en Christien.  In de week met Minka en Christien zal de een een level 2 geven en de ander de level 3.

Klik op onderstaande data om je aan te melden:

Deep Democracy Practicum
Trainer: Christien Oudshoorn
Locatie: Fort aan de Klop
Startdatum: 08-04-2024
Beschikbare plaatsen: 9/12

HOE, WAT, WAAR

Schrijf je in voor de wachtlijst

Lijkt de training vol? Wij maken gebruik van een wachtlijst. Het komt regelmatig voor dat er toch nog een plek vrijkomt op de training.
 
Je komt op de wachtlijst door je aan te melden voor de training op een datum waar nog plek is, zo ben je in ieder geval verzekerd van een plekje op de door jou uitgezochte training.
Als je dan op het inschrijfformulier aangeeft voor welke data je op de wachtlijst wilt komen, zullen wij je benaderen zodra er een plekje vrijkomt. 
 
Op deze manier hebben we al je gegevens al en kunnen we je makkelijk een plek op een eerdere training toewijzen.