De Boeken

Boeken over Deep DemocRACY

NOW WE’RE TALKING

(NL) Frank Weijers

Now we’re talking! Deep Democracy in actie’ gaat over de praktische toepassing van de tools van Deep Democracy. Wat doe je als facilitator? Wat doe je niet? En wat zijn woorden en zinnen die daarbij werken? Met dit boek in de hand weet je wat je te doen staat als facilitator van groepsprocessen, ook als het spannend wordt.

Waar het boek Deep Democracy van Jitske Kramer de methode en het onderliggende gedachtengoed uitgebreid en in heldere taal beschrijft vormt Now we’re talking! daarop een onmisbare aanvulling: een handzame, praktische gids voor iedereen die Deep Democracy actief toe wil passen. Een handzaam boekje, 84 pagina’s, prachtig vorm gegeven en rijkelijk geïllustreerd

DEEP DEMOCRACY

(NL) Jitske Kramer

Deep Democracy gaat over de Lewis methode van Deep Democracy, ontwikkeld in post-apartheid Zuid-Afrika. Geschreven voor mensen die conflicten willen oplossen, verschillen willen benutten, en vervolgens duurzame besluiten durven nemen. Met een werkelijk andere manier van kijken naar groepsprocessen en een verrassend doeltreffende aanpak om deze zienswijze ook echt in de praktijk te brengen. Praktische handvatten en technieken om met uitersten om te gaan.

Ander boeken door Human Dimensions Trainers

JAM CULTURES

(NL) Jitske Kramer

Jam Cultures duikt in de dynamiek van verschillen en macht. Het geeft antwoord op de vraag: hoe creëer je een inclusieve cultuur, waarin we alle talenten benutten. Inclusief leiderschap is als een jamsessie, waarin het voor iedereen helder is wie waaraan mag meedoen, wie waarover mag meepraten en wie mag wat meebeslissen. Door het boek heen zitten de 8 inclusie principes verweven die eerder beschreven zijn in het boek Wow! Wat een verschil.

JAM CULTURES

(ENG) Jitske Kramer

Kramer sets out a clear path for better understanding and more inclusive cultures.’ – Financial Times.

To solve complex problems, we need multiple angles and perspectives. And the courage to challenge our status quo by working with people who think differently. Inclusion is about co-creation. About the courage to invite people from various backgrounds to the table and to listen to all views. It requires us to deal with opposing forces to reach the highest goals. Inclusion is a hot topic. It is about who gets to decide on what we think is good or bad. It is about who can join and especially about who cannot. These are topics we don’t discuss lightly. We need an energetic language to describe our mutual pains without insulting one another. This book presents that language. 

WOW! WAT EEN VERSCHIl

(NL/ENG) Jitske Kramer

WOW! Wat een Verschil is een veelzijdig handzaam boek vol inspiratie over verschillen en de 8 inclusie principes om tot een inclusieve cultuur te komen. Met veel afbeeldingen en praktische theorieën uitgelegd in maximaal 650 woorden.

WERK HEEFT HET GEBOUW VERLATEN

(NL) Jitske Kramer

Jitske Kramer schreef Werk heeft het gebouw verlaten tijdens de tweede gedeeltelijke Lock down in oktober 2020. Over hoe corona ons in een collectieve wereldwijde cultuurshock stortte en wat de impact hiervan is op ons werkende leven. Werkritmes liggen al maanden volledig overhoop, we worden geconfronteerd met onzekerheid, crisisbeslissingen en de noodzaak tot aanpassen en veranderen. Het thuiswerken kreeg een vlucht, wat vraagt om meer dan houtje-touwtje-online-kantoortje spelen. Met vragen als:

Hoe pas je jouw organisatiestructuur hierop aan? Hoe geef je leiding op afstand? Wat kun je nu doen om er op de lange termijn beter uit te komen? Hoe behoud je de trots op de organisatie en de verbinding met je team, ook als je elkaar weken en soms maanden niet kunt zien? Is dit een crisis of een transformatie? Welke nieuwe rituelen zijn nu nodig?

Met kennis vanuit de antropologie, ervaringen in organisaties en inspiratie uit de vele reizen die zij maakte, biedt Jitske houvast voor deze vreemde tijd. Een inspirerend boek boordevol waardevolle perspectieven en concrete antwoorden op vragen van nu.

ANTROPOLOOG GEZOCHT

(NL) Walter Faaij

In Antropoloog gezocht geven drie antropologen een breed en inspirerend beeld van antropologen op de arbeidsmarkt. Wat is antropologie eigenlijk? Welke vaardigheden hebben antropologen? Waar komen ze terecht? Hoe kijken werkgevers naar de toegevoegde waarde van de antropoloog? En hoe kun je als antropoloog aan werkgevers duidelijk maken wat ze aan jouw kwaliteiten hebben?

Antropoloog gezocht bevat portretten van antropologen en hun diverse banen, antwoorden van studieadviseurs op veelgestelde vragen over de studie, antropologische vaardigheden en tips om je plek te veroveren op de arbeidsmarkt. Met een voorwoord van Joris Luyendijk.

DE CORPORATE TRIBE

(NL, ENG, Russisch, Duits) Jitske Kramer

De Corporate Tribe kijkt naar organisaties vanuit de antropologie: hoe onderzoek je een organisatiecultuur, hoe kijk je als antropoloog, welke typen cultuurveranderingen zijn er, en wat is een antropologische veranderaanpak.

BUILDING TRIBES

(NL) Jitske Kramer

Building Tribes beschrijft hoe mensen culturen vormen en hoe culturen mensen vormen. En wat de rol van leiders, interactie en besluitvorming daarin is. Met uitleg van de tribale archetypen (chiefs, sub-chiefs, jagers, verzamelaars, elders en magiërs). En hoe je goede kampvuren houdt, met prachtige voorbeelden van over de hele wereld.

RUIMTE

(NL) Frank Wijers

Een school is zo goed is als de leraren die er werken. Leraren die hun werk met plezier doen en ervaren dat ze een zinvolle bijdrage leveren, presteren aanzienlijk beter dan hun collega’s die er weinig zin in hebben.

Plezier en zin ontstaan bij leraren als ze zeggenschap hebben over ontwerp en uitvoering van hun onderwijs. Ofwel: wanneer ze kunnen beschikken over hun professionele ruimte. Is het dan niet erg voor de hand liggend om er voor te zorgen dat leraren hun professionele ruimte wordt gelaten én ze deze voluit en goed weten te benutten?

Het antwoord daarop is een volmondig ja. Rest de vraag: hoe krijgen leraren en schoolleiders dat samen voor elkaar?

Daar gaat Spelen met ruimte over. Niet als theoretisch hoogstandje, maar als praktische handreiking, goed geworteld in de dagelijkse praktijk.

VOODOO – OP REIS NAAR JEZELF VIA EEUWENOUDE RITUELEN

(NL) Jitske Kramer

Voodoo is het persoonlijke verslag van de antropologische reis die Jitske maakte naar Togo, waar zij een week lang eeuwenoude voodooceremonies onderging. Een confronterend verhaal, dat je naar jezelf laat kijken. Met vele belangrijke levensvragen. Via ander ontmoet je vooral jezelf.

NORMAAL IS ANDERS

(NL) Jitske Kramer

Werken in een multiculturele omgeving geeft vaak een unieke dynamiek aan teamwerk. Een dynamiek die ervoor kan zorgen dat teams excelleren, of juist onderpresteren. Verschillen kunnen creativiteit doen bloeien, maar zorgen soms ook voor onzekerheid. Hoe stuur je als leider de dynamiek in een cultureel diverse groep? En waar moet je op letten? Normaal is anders! geeft antwoord op deze vragen. Jitske kramer heeft een helder model ontwikkelt om de dynamiek in een team te sturen, en laat zien hoe je een teamcultuur kunt creeren die prettig, passend en effectief is. Het resultaat: onderling vertrouwen, participatie en teamloyaliteit; noodzakelijke ingredienten voor excellent teamwerk.

Schrijf je in voor de wachtlijst

Lijkt de training vol? Wij maken gebruik van een wachtlijst. Het komt regelmatig voor dat er toch nog een plek vrijkomt op de training.
 
Je komt op de wachtlijst door je aan te melden voor de training op een datum waar nog plek is, zo ben je in ieder geval verzekerd van een plekje op de door jou uitgezochte training.
Als je dan op het inschrijfformulier aangeeft voor welke data je op de wachtlijst wilt komen, zullen wij je benaderen zodra er een plekje vrijkomt. 
 
Op deze manier hebben we al je gegevens al en kunnen we je makkelijk een plek op een eerdere training toewijzen.