Deep Democracy Leergang

Minimaal 14, maximaal 18 deelnemers.

Dagen: Totaal 13 dagen, verdeeld over 7 blokken, doorlooptijd 6 maanden.

Data & Inschrijven Prijs

Naast de los te volgen levels van Deep Democracy, bieden we ook de Leergang Deep Democracy aan. Onder begeleiding van onze door Myrna Lewis gelicenceerde instructors Jitske Kramer en Frank Weijers leer je samen met maximaal 18 anderen de ins en outs van deze methodiek.

Een intensieve leergang. De levels 1 t/m 3 en de tweedaagse Holding Space worden verzorgd door Jitske Kramer. Daarnaast meerdere supervisie dagen van Frank Weijers. En oefenopdrachten, supportive challenge groepen voor onderlinge coaching en intervisie. We eindigen dit leertraject door gezamenlijk een grote Deep Democracy sessie te begeleiden voor een groep genodigden.

Waarom de leergang en niet de losse levels volgen? Omdat we hier intensiever met elkaar aan de slag gaan. Door de supervisie en de vaste leergroep is er meer tijd voor de vertaling naar je eigen stijl en je eigen praktijk. Deep Democracy is een zienswijze en een methode. Het vraagt vaardigheden om tot inclusieve besluiten te komen. En de wil en mogelijkheid en met compassie vanuit een neutrale houding naar alle verschillende invalshoeken te luisteren. Hoe doe je dat als leider, facilitator, mens? Daar gaan we mee aan de slag.   

Voor wie en waarom de Deep Democracy leergang

Je neemt geen genoegen met teams en organisaties waar meer in de onderstroom speelt dan in de bovenstroom wordt uitgesproken. Je bent een leider die zelfsturing, participatie, inclusie en inspraak wilt bevorderen en je zoekt naar de leiderschapsstijl en technieken die hierbij passen. Je bent trainer / coach / facilitator die het werkelijke gesprek met groepen aan wilt gaan. Je bent veranderaar die begrijpt dat werkelijke verandering plaatsvindt in het ondertussen, in de chaos, in de vaak spannende interactie en je wilt dit proces tot in de puntjes kunnen begeleiden. Je bent iemand die samen met anderen voor het meest hoogst haalbare wil gaan. Op zoek bent naar robuuste en inclusieve besluitvorming. En je begrijpt dat dit naast technieken ook zelfinzicht vraagt. Je kiest voor dit intensieve programma als je echt met Deep Democracy aan de slag wilt gaan. Je hebt zin om je onder te dompelen in de nieuwe manier van kijken van Deep Democracy. Je wilt de Lewis methode van besluitvorming en omgaan met conflicten niet alleen eigen maken, maar ook integreren in jouw manier van werken. Je hebt zin om de energie van conflicten te benutten en de kwaliteit van besluiten hoger te maken. Voor jezelf en anderen.

Wat we van je vragen.

Een actieve en lerende rol, zodat we er met elkaar zoveel mogelijk uit kunnen halen. Dit betekent naast de georganiseerde dagen ruimte maken voor oefenen (in je eigen praktijk), lezen van het boek Deep Democracy en reflectie.

Wat je kunt verwachten.

Je kunt rekenen op een bijzondere leerervaring. Met professionele en persoonlijke groei in het omgaan met conflicten, het aangaan van de onderstroom en het nemen van robuuste inclusieve besluiten waarin alle perspectieven zijn meegenomen. Jitske Kramer verzorgt de levels 1, 2 en 3. Frank Weijers de supervisie en voor degenen die na de leergang door willen de level 4. Beiden zijn top instructors die garant staan voor persoonlijke en intensieve begeleiding. Ready for the ride?


WAT anderen zeggen over deze leergang.

"In 2017 heb ik deelgenomen aan de leergang Deep Democracy. Mijn geduld werd vaak behoorlijk op de proef gesteld. Wat een irritante, tijdrovende en (op het eerste gezicht) chaotische methode! Maar ik vond het ook een fascinerende methode. Met een geheel nieuwe kijk op organisaties, groepen en samenlevingen. Een methode die conflict en de rol van macht en ranking niet ontkent, maar er actief mee werkt. En die bovendien leidt tot concreet resultaat: werkelijk gedragen besluiten, waarbij alle waardevolle gezichtspunten gehoord zijn. Ik ben fan!

Mocht je twijfelen bij wie je een Deep Democracy training wilt volgen, niet nodig. Jitske en Frank zijn goud waard. Zij leren je geen trucjes, maar laten je Deep Democracy echt ervaren en doorleven. Ik ben achteraf ook heel blij dat ik voor de leergang gekozen heb en niet voor losse levels. Deep Democracy gaat over groepen. En dan helpt het enorm als de groep waarin je oefent langer bij elkaar is. We hebben nog steeds contact met elkaar en zijn van plan om nog lang veel van elkaar te leren." - Saskia Jaquet, zelfstandig adviseur verandercommunicatie


data leergang deep democracy 2019.

Blok 1: 9 en 10 september 2019 (Level 1 door Jitske Kramer

Blok 2: 23 september 2019 (Supervisie door Frank Weijers) 

Blok 3: 15 en 16 oktober 2019 (Level 2 door Jitske Kramer) 

Blok 4: 11 november 2019 (Supervisie door Frank Weijers) 

Blok 4: 12 november 2019 (Level 3 door Jitske Kramer) 

Blok 5: 16 december 2019 (Intervisie, geen begeleider) 

Blok 5: 17 december 2019 (Level 3 door Jitske Kramer) 

Blok 6:  21, 20 en 21 januari 2020 (Holding & Creating Space door Jitske Kramer) 

Blok 7: 10 februari 2010 (Supervisie door Frank Weijers) 

Blok 7:  11 februari 2020 (Deep Democracy Event door Jitske Kramer en Frank Weijers) 


Waar Jitske Spreekt

Jitske spreekt regelmatig op congressen. Wil je weten waar en wanneer? Meer informatie en inschrijven? Klik hier om de agenda te bekijken.

Over ons

HumanDimensions kijkt naar bedrijven en organisaties door het oog van een antropoloog. Hoe vormen mensen culturen en hoe vormen culturen mensen? We reizen de wereld rond op zoek naar manieren om sterke tribes te bouwen en onderlinge relaties te verstevigen. En brengen deze kennis via ijzersterke lezingen, masterclasses en trainingen naar de wereld van organiseren en samenwerken. Deep Democracy. Inclusie. Diversiteit. Organisatiecultuur. Leiderschap.

Facebook Twiter Instagram
dd

Facebook

EZINE

Elke zes weken een informatief, inspirerend, prikkelend ezine in je mailbox? Met artikelen, blogs, vlogs en ons laatste nieuws?

* is verplicht

© 2019 Human Dimensions B.V. Prijswijzigingen en eventuele typfouten onder voorbehoud Website door BlueBird Media. Privacy