Training: Creating & Holding Space

Leren hoe je spanningen in een groep voor je kunt laten werken. Hoe je in de chaos van verandering en conflict een veilige ruimte creert en faciliteert. En wat deze energie vraagt van jou als begeleider.

Data & Inschrijven

Ken je dat...

Je begeleidt een teamdag en je weet … er moeten onbesproken dingen op tafel komen… De tijd kruipt, de spanning is voelbaar.. Hoe creëer je de juiste setting? Hoe luister je op alle niveaus en geef je daar woorden aan, neutraal én met compassie? Hoe maak je de overgang naar het tot dan toe niet-gevoerde gesprek? Hoe stuur je en volg je tegelijkertijd? Hoe begeleidt je de groep door verandering en blijf je comfortabel in chaos? Kortom: Hoe creëer je de magische ruimte waarbinnen het team zich kan ontwikkelen?

Voor wie?

Je hebt 1 of meerdere levels van Deep Democracy gedaan. De stappen weet je ongeveer en nu de begeleiding in de praktijk.

Je hebt geen Deep Democracy achtergrond maar herkent de vragen zoals hierboven.

Tweedaagse training

In deze twee dagen leer je werken met energie in groepen. Gewoon praktisch: het maken van overgangen tussen verschillende onderdelen in een training of in een gesprek. Je verdiept je metaskills compassie, neutraliteit en superluisteren. Je maakt kennis met het begrip liminaliteit en wat dat betekent in organisaties, in groepen en in je eigen leven.

Buitengewoon magisch: het opzetten en ombuigen van energievelden. Volledig aanwezig zijn en luisteren vanuit verschillende kanalen. Je ontdekt de kracht van het werken met rituelen.

Serieus en spel

Vol afwisseling en overgangen maken. Werken met wat er is – verstillen en superluisteren én theoretische kaders. Over liminaliteit, hechting, conflicten, spanningen, veranderen, tribale rollen en rituelen. Stilstaan bij persoonlijke hechtingspatronen en omgaan met verandering en verlies… . En spelen! Met werkvormen uit het theater. Doen en ervaren! Energievelden en rituelen neerzetten en begeleiden.

Opzet

Je bereidt je voor op de training door middel van het bekijken van enkele filmfragmenten en het beantwoorden van reflectievragen hierover. Op de eerste trainingsdag sta je stil bij de betekenis van liminaliteit gekoppeld aan hechting. Je reflecteert op je eigen patronen van hechting en omgaan met verandering. Wat is jouw manier? En hoe vertaalt dat zich in jouw omgaan met chaos en onzekerheid in groepen? Ben je meer van ‘daring’ en power – daag je uit en verleg je grenzen? Of ben je meer van ‘caring’ en love – creëer je veiligheid en insluiting van alles en iedereen? In de middag gaan we spelen met energievelden, gebruikmakend van werkvormen uit het theater. En we duiken de antropologie in door kennis te maken met tribale rollen en rituelen.

Op dag twee oefen je in het aanzetten van de verschillende luisterkanalen in een check in. Je zult verrast zijn door de verdieping die dat met zich meebrengt. Je gaat het conflict in, daagt actief uit, ondergaat, duikt erin, blijft eruit, of blijft. Je leert spelen met het verschil tussen persoonlijk en niet-persoonlijk.

In de middag maken we het magisch, met een kampvuurgesprek en een total skill oefening waarbij je alles uit de kast trekt in het ontwerpen en begeleiden van een ritueel.

Praktisch

Prijs € 825,-
Locatie midden Nederland
Groepsgrootte maximaal 16 mensen
Groepssamenstelling Wij hopen op zo divers mogelijk. Doen daar ook ons best voor, maar we zijn uiteraard afhankelijk van de inschrijvingen.
Dag 1 9.30 - 17.00
Dag 2 9.30 - 17.00

Waar Jitske Spreekt

Jitske spreekt regelmatig op congressen. Wil je weten waar en wanneer? Meer informatie en inschrijven? Klik hier om de agenda te bekijken.

Over ons

HumanDimensions kijkt naar bedrijven en organisaties door het oog van een antropoloog. Hoe vormen mensen culturen en hoe vormen culturen mensen? We reizen de wereld rond op zoek naar manieren om sterke tribes te bouwen en onderlinge relaties te verstevigen. En brengen deze kennis via ijzersterke lezingen, masterclasses en trainingen naar de wereld van organiseren en samenwerken. Deep Democracy. Inclusie. Diversiteit. Organisatiecultuur. Leiderschap.

Facebook Twiter Instagram
dd

Facebook

EZINE

Elke zes weken een informatief, inspirerend, prikkelend ezine in je mailbox? Met artikelen, blogs, vlogs en ons laatste nieuws?

* is verplicht

© 2019 Human Dimensions B.V. Prijswijzigingen en eventuele typfouten onder voorbehoud Website door BlueBird Media. Privacy