DE WAARDE VAN HET LEWIS DEEP DEMOCRACY (LDD) CERTIFICAAT

In al onze Level 1, 2, 3 en 4 trainingen ontvang je het officiële internationale Lewis Deep Democracy (LDD) Certificaat. Nu kun je je afvragen wat zo’n officieel certificaat eigenlijk waard is. Je kunt inmiddels immers ook allerlei Deep Democracy trainingen volgen bij andere aanbieders, zonder dit certificaat. Wij zijn er erg trots op dat wij werken met het LDD certificaat, en wel hierom:

Kwaliteit van de instructors.
De lat ligt hoog. Om gecertificeerd Deep Democracy Instructor te worden, volgden al onze instructors een intensieve en pittige opleiding. Na het doen van de levels 1 tot en met 4 (die ieder van ons minstens 2 keer hebben gevolgd), volgt een Personal Development Program van zes maanden intensieve persoonlijke coaching en intervisie. Daarna werden we per level gecertificeerd middels een instructorsprogram, met extra oefeningen en het onder supervisie geven van de levels. Ook na de certificering blijven wij onze vaardigheden verbeteren. We werken nog steeds onder supervisie van Myrna Lewis, de grondlegster van de Lewis methode en Jitske Kramer, instructor van het eerste uur. Bovendien is Frank Weijers door Myrna Lewis opgeleid om instructors te coachen. Ook daar profiteren wij als team elke dag van. Het werken met groepsdynamiek vraagt van ons voortdurende zelfreflectie en het ontwikkelen van onze ‘metaskills’. Bij Human Dimensions hebben we regelmatig intervisie met elkaar, lopen we met elkaar mee in trainingen en hebben alle instructors minimaal 4 x per jaar supervisie in een internationale groep van de Lewis organisatie.

Oorsponkelijke gedachtengoed.
Jij krijgt de training zoals die bedoeld en ontworpen is, inclusief de achterliggende visie en werkwijze, direct vanuit de bron. Wij zijn trouw aan het oorspronkelijke gedachtengoed én groeien natuurlijk ook in didactische inzichten. Vanzelfsprekend innoveren we de trainingen, maar wel in voortdurende dialoog met Myrna Lewis. En… eerlijk is eerlijk… die dialogen zijn verhelderend, niet altijd makkelijk en soms ook een ‘pain in the ass’.

Toegangseis training DD certificaat
De Deep Democracy trainingen bij Human Dimensions zijn zo opgebouwd, dat een certificaat nodig is om aan een volgend level deel te nemen. Dus als je bij ons een DD training wilt volgen en je hebt bijvoorbeeld L1 bij een andere aanbieder gevolgd, is de instap eis voor L2 /3 en verder een officieel certificaat. Weeg daarom goed af bij welke aanbieder je je DD leerroute wilt volgen en vraag naar het certificaat bij inschrijving.

Eerlijke relatie met de bron van de methode.
Wij vinden het belangrijk dat we de ‘founder’ van Lewis Deep Democracy eren. Myrna en Greg Lewis hebben een ontzettend mooie zienswijze en methode gemaakt. Per deelnemer betalen wij daarom met liefde een bedrag aan de Lewis Deep Democracy Organisatie, die daar weer heel mooie dingen mee doet.

Wereldwijd netwerk.
Met het LDD Certificaat heb je waar ook ter wereld toegang tot het volgende level en heb je gegarandeerd de goede basis en goede aansluiting voor doorstroom. Wij zijn als Deep Democracy Instructors wereldwijd met elkaar verbonden en leren met elkaar over universele thema’s, toepassingen in organisaties en fractale patronen.

Deep Democracy groeit explosief en dat juichen wij toe!
Juist in deze enorme groei is het essentieel dat er een waarde- en kwaliteitskenmerk blijft zodat je weet dat de training die je krijgt goed is. Een certificaat zegt dan natuurlijk niet alles, maar is tegelijk wel heel waardevol.