SAVE THE DATE - 5E EDITIE

2 februari 2024

De macht van geheimen

Werken vanuit transparantie, zeggen wat gezegd moet worden, alles op tafel leggen, tegengeluid uitnodigen…. Klinkt goed, maar in de praktijk zijn er toch ook echt taboes, heilige huisjes, onderwerpen waar iedereen met een grote boog omheen loopt en roze olifanten in de kamer. Geheimen geven macht, en daar gaan we het dit event over hebben. Met lezingen en workshops over: ‘Management by need to know’, verborgen leiderschap, geheime agenda’s, taboes die ertoe doen, organisatie geheimen, nieuwe bestuursculturen, gedoe van tegenspraak.

Met de methoden van Deep Democracy verzamelen we, heel tegendraads, ‘1001 argumenten tegen transparantie’. Reken op een dag vol verrassingen, livemuziek en mooie ontmoetingen. Voor iedereen die al eens een Deep Democracy training volgde of dit altijd al eens van plan was. Voor mensen die zich willen inzetten voor het goede gesprek, het beste besluit en het betere conflict.

GLUUR (ONLINE) TICKETS NU OOK VERKRIJGBAAR

Wij zorgen voor de live-stream van alleen het ochtend programma voor de mensen die het event graag online willen bijwonen.
Gedurende de héle ochtend kun je meegluren en alle keynotes live bekijken. Zo kun jij er dus in het geheim bij zijn. Let op, meedoen aan de workshops is alleen mogelijk op locatie.
De kosten van het online gluur ticket zijn €55,00 (incl. BTW)

reactie na afgelopen DD event

Het was een waar feest. Moordend tempo, amper tijd om naar de WC te gaan, maar man, wat een inspiratie!

HOE, WAT, WAAR

“De vierde editie van het Nationale D.D event. Voor iedereen die nieuwsgierig is naar inclusief leiderschap, goed omgaan met conflicten, inclusie, besluitvorming waarin alle stemmen meegenomen worden. Of je nou al eens een Deep Democracy training hebt gevolgd of dit misschien wel zou willen. “

BEKIJK HIER HET VOLLEDIGE PROGRAMMA: ​

TIJD
LEAD
10.00 – 10.30
Inloop en koffie
10.30 – 12.30
Podium programma: Macht van Geheimen
Check-in
Talk Jitske & Walter

Transparantie is vaak een wens om tot meer vertrouwen te komen. Maar… niet alles wat in je opkomt hoef je ook te zeggen, toch? De uitvinding van de leugen heeft ons ook ver gebracht. En wie heeft er geen geheimen? Antropologische inzichten over het gevaar van de waarheid.

Minka
Je weet iets dat je eigenlijk niet had willen weten. Waar en bij wie ligt je loyaliteit? En hoe bepaal je of je het geheim bewaart … of niet?
Christien
Als iemand te laat komt, zeggen we bij de één “laten we vast beginnen” terwijl we bij de ander liever nog even wachten. Macht wordt op allerlei manieren zichtbaar; in wie er wel of juist niet wordt onderbroken, hoe er naar fouten wordt gekeken en wie van gemaakte afspraken af mag wijken. Door gevoeliger te worden voor de subtiele en minder subtiele uitingen van macht, wordt het makkelijker om er het gesprek over aan te gaan.
Mireille

Zwarte magie klinkt best eng… Of is het gewoonweg de magie van zwarte mensen? Hoe ziet die er eigenlijk uit? We kunnen niet zonder magie en magiërs. Ik ken er zelf ook een. Eigenlijk wel meer. Maar ze zijn verborgen, want magie moet in het geheim. Voor 1 keer haal ik elementen uit mijn magische en verborgen wereld tevoorschijn. Kijk je mee? 

12.30 – 13.30
LUNCH
13.30 – 14.30
Workshop Ronde 1
De workshops voor ronde 1 staan onder het programma omschreven.
14.30 – 15.00
PAUZE
15.00 – 16.30
Workshop Ronde 2
De workshops voor ronde 2 staan onder het programma omschreven.
16.30 – 17.00
PAUZE
17.00 – 18.00
Podium programma: Coming Out
Een waanzinnige geheimzinnige feestelijke en hilarische afsluiting
Check-out
18.00 - 18.30
Borrel

reactie na afgelopen DD event

Geen vraag maar een hele dikke pluim voor deze dag. Dankjewel voor de inzichten, nieuwe contacten en de verbinding.

WORKSHOP RONDE 1

13.30 – 14.30 (duur 60 min)

In deze masterclass leer je de 4 stappen om gecommitteerde en rijke besluiten te nemen. Met gebruik maken van alle perspectieven – inclusief de stem van de minderheid. We zullen spreken over het gevaar van dé waarheid…. Een masterclass voor iedereen die nog niet zo goed weet wat Deep Democracy is. Of de basis gewoon nog een keer goed wil horen. Let op: Jitske zal een interactieve masterclass geven met een grotere groep deelnemers. 

Een goed gesprek bestaat uit vrijmoedig spreken en openhartig luisteren. Dat laatste, hoe doe je dat eigenlijk? Wat hoor je als je stil bent? En als je daarbij dan ook nog eens je eigen eigen ego uitzet? Hoe doe je dat eigenlijk? Hoe luister je met de intentie om te begrijpen, niet om te reageren? Hoe kun je écht horen wat héél anders is? En hoe deal je daarmee in een goed gesprek, als deelnemer en als facilitator? In deze workshop gaan we niet alleen op zoek naar antwoorden op deze vragen, we gaan ze ook vinden. Wel goed luisteren… 

Een betere wereld begint bij jezelf de macht. 

Mensen die een betere wereld voorstaan, lopen vaak vast op de weerbarstigheid en grilligheid van het bestaande systeem. Menige change maker geeft het dan op. Dat komt ook wel doordat we niet weten wat we met macht moeten. Vaak vanuit een diep beleefde principe of bezwaar; macht is voor velen een vies woord zelfs. Deep Democracy biedt je een methode om met elkaar wijze, gedragen besluiten te nemen. Maar wat als de macht niet meewerkt? Wat als het systeem terugduwt ook al is de verandering nog zo wenselijk? Een wezenlijk en noodzakelijk onderdeel van elk (systeem )verandering is voldoende macht organiseren om de verandering tot stand te brengen. We gaan met de 48 wetten van de macht in de hand, onderzoeken hoe we diep democratisch voldoende macht kunnen organiseren om daadwerkelijk voor elkaar te krijgen wat nodig en wenselijk is.

Magie… het wordt omgeven door sterrenstof, mystieke wezens in lange gewaden en veel dubbelzinnige taal. Wat duidelijk een functie heeft, want het is niet de bedoeling dat iedereen het begrijpt. In het dagelijks leven zien we dat terug in het Latijn van vroegere katholieke diensten, de soms onbegrijpelijke managementtaal en de mystiek rondom de teksten van popidolen. Magie werkt als het in het verborgene blijft. Wat kun je met Deep Democracy doen om niet zozeer de magie te doorbreken als wel hem voor je te laten werken?

We duiken onder water in de ijsberg, leggen een relatie met wat we niet kunnen zien maar er wel is en kijken naar waar jij zelf de magische touwtjes in handen hebt of kunt hebben.

Je wil dat mensen het achterste van hun tong laten zien. Je wilt de tijd dat je als team bij elkaar bent optimaal benutten. Je wil dat vergaderingen voelen als betekenisvol en inspirerend. Maar hoe doe je dat? Van alle tools die er zijn bij het werken met groepen, is de check-in zonder meer de meest krachtige. Toch wordt deze vaak verre van optimaal gebruikt. In het ergste geval is het een lusteloos rondje waarin ieder iets over zijn/haar weekend vertelt en daarna ‘beginnen we met het overleg’. Terwijl een check-in zou moeten voelen als een wezenlijk onderdeel van de bijeenkomst.

In deze workshop leer je om dit prachtige instrument ten volle te benutten. Je krijgt praktische werkvormen mee en denkt na over de meest scherpe vragen om alle vissen boven water te krijgen.

Leiderschap is veel meer dan agenda’s pushen en taken verdelen. In deze workshop leer je wat verbindend leiderschap is en welke lessen er te leren zijn uit de combinatie van Deep Democracy en antropologie. Leiderschap gaat niet alleen over formele macht, maar ook over informele en verborgen macht, over moedige gesprekken en verleidelijke verhalen. Over alle stemmen horen, over ruimte nemen en ruimte laten. Krachtig verbinden en liefdevol begrenzen. Een tribe is zo sterk als de kwaliteit van de onderlinge relaties.

reactie na afgelopen DD (ONLINE) event

Grote complimenten voor de organisatie! Veel energie ervaren, inspiratie opgehaald en inzichten gekregen. Net zo gaaf als in de metaalfabriek 2 jaar geleden.

WORKSHOP RONDE 2

15.00 – 16.30 (duur 90 min)

Jacquelien Willemse had het spelidee. Jitske Kramer de inhoudelijke visie op hoe je met diversiteit kunt omgaan en inclusie kunt vergroten, beschreven in haar boek Jam Cultures. Samen maakten zij het Join the Jam! bordspel. Het spel daagt je uit tot goede en eerlijke gesprekken waarin je met elkaar zoekt naar de grenzen van je organisatiecultuur. Tijdens deze workshop verklappen we een aantal inzichten die je kunnen helpen om dit spel in jouw organisatie in te zetten. Welke geheimen kent de organisatie waar jij voor werkt? En welke geheimen kan je maar beter delen als je meer diversiteit en inclusie wilt?

Je krijgt de kans om je collega’s of anderen ‘iets’ te vertellen over Deep Democracy. Of liever nog: ook ‘iets ermee doen’. Maar hoe pak je dat aan – in een half uur, een uur, twee uur, een halve dag, een hele dag – en dan zodanig dat ze daarna méér willen? Wat is het geheime recept van een knettergoeie bijeenkomst – van een half uur tot een hele dag – waarin je Deep Democracy introduceert bij anderen? Dát leer je in deze interactieve masterclass.

Magie… het wordt omgeven door sterrenstof, mystieke wezens in lange gewaden en veel dubbelzinnige taal. Wat duidelijk een functie heeft, want het is niet de bedoeling dat iedereen het begrijpt. In het dagelijks leven zien we dat terug in het Latijn van vroegere katholieke diensten, de soms onbegrijpelijke managementtaal en de mystiek rondom de teksten van popidolen. Magie werkt als het in het verborgene blijft. Wat kun je met Deep Democracy doen om niet zozeer de magie te doorbreken als wel hem voor je te laten werken? 

We duiken onder water in de ijsberg, leggen een relatie met wat we niet kunnen zien maar er wel is en kijken naar waar jij zelf de magische touwtjes in handen hebt of kunt hebben.

Een betere wereld begint bij jezelf de macht. 

Mensen die een betere wereld voorstaan, lopen vaak vast op de weerbarstigheid en grilligheid van het bestaande systeem. Menige change maker geeft het dan op. Dat komt ook wel doordat we niet weten wat we met macht moeten. Vaak vanuit een diep beleefde principe of bezwaar; macht is voor velen een vies woord zelfs. Deep Democracy biedt je een methode om met elkaar wijze, gedragen besluiten te nemen. Maar wat als de macht niet meewerkt? Wat als het systeem terugduwt ook al is de verandering nog zo wenselijk? Een wezenlijk en noodzakelijk onderdeel van elk (systeem )verandering is voldoende macht organiseren om de verandering tot stand te brengen. We gaan met de 48 wetten van de macht in de hand, onderzoeken hoe we diep democratisch voldoende macht kunnen organiseren om daadwerkelijk voor elkaar te krijgen wat nodig en wenselijk is.

Een verrassende game over beter samenwerken en overbruggen cultuurverschillen

Hoe ga je om met veranderingen in je omgeving? Wat zie je bij anderen gebeuren als de context verandert? Wordt je graag meegenomen in een rollercoaster van ervaringen?

Laat je verrassen door het spel en wat dat met je doet!

In deze workshop duiken we de krochten van organisaties in. Want cultuur meet je niet met een MTO en verander je niet met meer papier. Om je organisatie echt te begrijpen, om te snappen waarom mensen doen wat ze doen, leer je in deze workshop anders en haarscherp kijken. Tussen de regels door luisteren. De patronen herkennen. Om daarna de beginselen van antropologisch veranderen te ontdekken met hete kampvuren, verwarrend ongemak, bezielde rituelen en verleidelijke storytelling.

Maak nieuwe contacten, ontmoet mensen uit eerdere trainingen en.. neem je collega mee!

Inspiratie videos

reactie na afgelopen DD (ONLINE) event

Heel bijzonder om in een eigen thuisbubbel te zitten wetende dat 700 man dat ook doet. En dan toch zó verbonden voelen. Ik ben er nog steeds van onder de indruk.