DD Instructors Academie voor Organisatiecultuur

DD Instructors Academie voor Organisatiecultuur

Jitske Kramer, Danielle Braun, Sandra Bouckaert en Frank Weijers zijn de Deep Democracy instructors van de Academie voor Organisatiecultuur. Allen gecertificeerd door de founder van deze methode, Myrna Lewis. Op deze website staan de Deep Democracy trainingen die we vanuit de Academie voor Organisatiecultuur aanbieden.

Deep Democracy trainers van de Academie voor Organisatiecultuur

Wij verzorgen de level 1 tot en met level 3 trainingen, zowel met open inschrijving als in-company. Daarnaast geven we regelmatig keynote lezingen en masterclasses over besluitvorming, inclusieve cultuur en Deep Democracy. Niet direct Deep Democracy maar wel aanvullend en verdiepend bieden wij ook de trainingen ‘Chief! Own your Rank’ en ‘Talk! Kampvuurgesprekken’, voor mensen die de Deep Democracy trainingen hebben gevolgd, of gaan volgen. Ook verzorgen wij coaching en supervisie voor mensen die naast de trainingen op individuele basis of in kleinere groepen verder willen leren en ontwikkelen, laat het ons weten wanneer je hier interesse in hebt.

Jitske blauw 0289 cropDrs. Jitske Kramer – corporate antropoloog. Jitske is een van de eerste gecertificeerde trainers in Deep Democracy en vertaalde de methodiek naar het Nederlands, beschreven in haar boek ‘Deep Democracy – de wijsheid van de minderheid’. Jitske studeerde af als cultureel antropoloog en deed onderzoek naar verwantschapssystemen en begrafenisrituelen in Botswana. Met een theatergezelschap reisde ze door Uganda om te onderzoeken hoe informatie naar rurale gebieden wordt gebracht. In Nederland startte zij haar carrière als trainer/consultant bij Boertien Training, waarna zij de netwerkorganisatie HumanDimensions oprichtte, met klanten in binnen- en buitenland. Jitske is expert op het gebied van werken met (culturele) verschillen, global leadership, Deep Democracy en organisatiecultuur. Ze schreef daarover de boeken Normaal is anders!, WOW! Wat een verschil, Deep Democracy – de wijsheid van de minderheid en de Corporate Tribe. Gastspreker bij Nyenrode Business University. In 2013 werd zij uitgeroepen tot trainer van het jaar. Veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland (o.a. Maleisië, India, Zuid-Afrika, Engeland, Dubai). Gecertificeerd Voice Dialogue coach, Deep Democracy facilitator / instructor en Psychodramaturg.trainer-vh-jaarLogo13_DEF

Danielle blauw 0287 crop kopieDr. Danielle Braun – corporate antropoloog. Danielle studeerde af als antropoloog in Afrikaanse- en Aziatische bezetenheidsreligies én corporate antropologie. Ze promoveerde op een onderzoek naar organisatiecultuur en sturing binnen de politie. Werkte als consultant bij een groot adviesbureau, als directeur van een asielzoekerscentrum en op strategisch niveau binnen de asielopvang en een gemeente. Stond 25 jaar met haar voeten in de corporate klei binnen het publiek domein. Doceerde aan de Vrije Universiteit, de opleiding voor rechters, de Politieacademie en de Brandweeracademie (IFV). Co-founder van de Academie voor Organisatiecultuur. Auteur van het boek De Corporate Tribe. Ze begeleidt organisaties en executives bij complexe verandering, en is veelgevraagd spreker op het gebied van organisatiecultuur & leiderschap.

Sandra 0317 cropSandra Bouckaert – teamcoach, procesbegeleider en trainer. Heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van (teamcoachings)trajecten en het geven van trainingen in de overheidssector, de zorg en het onderwijs.

Sinds 2011 werkt zij zelfstandig onder de naam Bouckaert Teamcoaching. Zij richt zich op samenwerkings- en communicatie vraagstukken en heeft zich gespecialiseerd in leiderschapstrajecten voor teamleiders in de zorg die zelfstandige teams aansturen. In deze trajecten krijgen leidinggevenden het gedachtegoed en de tools van Deep Democracy aangereikt voor het aansturen van hun teams. Eén van deze organisaties heeft Deep Democracy als haar kernwaarden geadopteerd.

Sandra is Deep Democracy facilitator/ instructor, Let’s Talk facilitator / instructor en Psychodramaturg. Andere methodieken waar zij mee werkt: Thema Gecentreerde Interactie en Alternatives to Violence Program.

Thema’s waarover zij schrijft: leiderschap, teamontwikkeling, teamcoaching, conflict, groepsdynamica, communicatie en samenwerking.

Frank 0115 cropFrank Weijers – proceskundige. Frank is opgeleid in de interventiekunde, transactionele analyse (TA), systemisch werk, deep democracy en corporate antropologie. Hij werkte bij een aantal onderwijsinstellingen als interim-directeur/rector, leidde verschillende internationale projecten (o.m. in de Filippijnen en Hongarije) en woonde vier jaar op Curaçao, waar hij het Vespucci College, een nieuwe school, opzette. Hij was opleider (leiderschapsontwikkeling en groepsdynamica) bij de Nederlandse School voor Onderwijsmanagement (NSO), gelieerd aan de Universiteit van Amsterdam. Frank werkt veel met (teams van) leidinggevenden, in onderwijsinstellingen en daarbuiten, waarbij hij aangenaam ontregelt en verheldert. Auteur van het boek Spelen met ruimte, columnist van het magazine Van 12-18 en schrijver van een groot aantal artikelen over de thema’s waar hij mee werkt: leiderschap, groepsdynamica, diversiteit, de kracht van taal en cultuur in organisaties. Daarbij is Frank een veelgevraagd trainer en spreker en werkt hij zelfstandig vanuit zijn eigen bedrijf en gedachtegoed ‘spelen met ruimte‘.

Sacha Beets heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van teams vanuit verschillende rollen en invalshoeken. Als manager en adviseur in de zakelijke dienstverlening, overheid, zorg, onderwijs en profit sector. Als facilitator, teamcoach en procesbegeleider na haar opleidingen master coach aan het Europees Instituut, Transactionele Analyse en Deep Democracy. Sinds 2013 werkt zij als zelfstandig ondernemer onder de naam Sas Sankofa (www.sassankofa.nl). Zij richt zich op teamontwikkelingstrajecten op het gebied van zelfsturing, samenwerking en communicatievraagstukken en is als geen anders in staat om dat wat werkelijk speelt op tafel te krijgen. Zij gebruikt hierbij niet alleen haar ervaring als adviseur in de financiële sector en het onderwijs, maar zeer zeker ook haar ervaring als manager in een semi overheidsinstelling, Schiphol, groot Schoonmaak- en Cateringbedrijf. Sacha weet hoe de hazen lopen in een organisatie en heeft gezien hoe het anders en beter kan. Daar haalt zij haar drive en energie vandaan om elke dag en elke keer de wereld een beetje beter te maken. Sacha is associate partner van de Academie voor Organisatiecultuur, wat betekent dat zij naast haar zelfstandig ondernemerschap intensief met ons samenwerkt. Met name op het gebied van Deep Democracy.

Roos 0199 cropRoos Prins. Geen Deep Democracy instructor. Maar wel onmisbaar voor het laten slagen van de trainingen. Roos is onze management assistente. En is tot en met level 4 getraind in Deep Democracy. Je kunt bij haar terecht voor alle praktische vragen en veel inhoudelijke vragen over de verschillende trainingen.