Myrna Lewis

Myrna Lewis

Myrna LewisMyrna Lewis is opgeleid tot klinisch psycholoog, met extra scholing in Process Orientated Psychology en Psycho Synthese. Na jaren van werken met autistische kinderen en drugs- en alcohol verslaafden, begon zij als een van de eerste psychologen in Zuid-Afrika een eigen praktijk. Ook gaf zij supervisie aan studenten klinische psychologie en psychiatrie.

In 1984 begon Myrna haar werkzaamheden in (internationale) organisaties. Eerst als HR directeur voor een multinational en later als consultant. Zowel voor commerciële als non-gouvermentale organisaties faciliteert zij transformatie processen.

Deep Democracy ontstond toen Myrna en Greg Lewis (†) werden gevraagd om Eskom (het electriciteitsbedrijf van Zuid-Afrika) om te vormen van een racistische op Apartheid gestoelde organisatie, naar een niet-raciale meer inclusieve organisatie. In de organisatie waren er op allerlei niveaus grote spanningen en verwarring. Mensen die gewend waren macht te hebben, hadden dit niet meer. En mensen die eerst geen inspraak hadden, hadden die nu wel. Myrna en Greg maakten in hun methodiek de kennis en aanpak van de Proces Oriented Psychology toegankelijk voor managers, teamleiders en medewerkers.

Na meer dan 15 jaar intensief werken met groepen uit verschillende culturele en organisatie contexten, is de Lewis methode ontstaan. Sinds 2002 zet Myrna zich in om haar methode te verspreiden over de wereld, en met succes. Op dit moment wordt de Lewis in meer dan 20 landen gebruikt. In klaslokalen en directieraden. In commerciële en sociale organisaties.

TEDx Capetown - Myrna Lewis

Myrna Lewis over haar methode van Deep Democracy