Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken

Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken

kampvuur-van-het-meer-het-superieure-strand-36636860

Stel dat we aan het begin van een strategietraject nu eens niet zouden zeggen: ‘ik hoop dat we het snel eens worden’. Maar: ‘wat geweldig dat we hier bij elkaar zitten met zo veel mensen, met zo veel meningen en netwerken. Met zo veel verschil. Laten we al die wijsheid, al die achtergronden, al die kennis zo goed mogelijk benutten.’ Wat zouden we dan een grootste dingen met elkaar kunnen doen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Hoe zorg je dat het niet altijd die paar mensen zijn die hun mond open doen op een managementdag? Dat alle standpunten volledig aan bod komen. Dat het geheel belangrijker is dan ego’s? In de training Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken leren we je om moedige, mooie, gesprekken te voeren en chiefs te helpen wijzer te besluiten. Vanuit de gedachte dat de kracht van het collectief groter is dan die van enkele individuen.

Voor wie. Je bent ervaren leider, manager, trainer, communicatieprofessional, moderator, facilitator, consultant, teamcoach, stafmedewerker, HR adviseur en voelt je senang in het werken met groepen. Je beschikt over een stevig arsenaal van groepsdynamische werkvormen en vaardigheden om groepen te begeleiden. Je bent steeds nieuwsgierig naar nieuwe vormen van dialoog en begeleiding. Je wilt meer gebruik leren maken van de kracht van het collectief. Je weet dat een goede facilitator wonderen in groepen kan verrichten…

Hoe we werken. In de tweedaagse training ‘Talk! Faciliteren van kampvuurgesprekken’ leer je dialogen te faciliteren gebaseerd op dialoogvormen van over de hele wereld, zoals de Kgotla uit Botswana (een Afrikaanse volksraadpleging), stille vergadertechnieken van de Inuït, talking sticks van Indianen en besluitvorming door de koningen van de Ashanti. Al deze wijsheid hebben wij samengevoegd tot een snel te leren, handzame methode in vijf stappen die je na twee dagen goed onder de knie kunt krijgen. Je maakt gebruik van de wijsheid van het collectief, met daarin een heel duidelijke rol voor de leider. Een uiterst praktische training, met veel oefenen en tools om direct te gebruiken. Na twee dagen ben je zelf goed in staat kampvuurgesprekken te begeleiden. We wisselen kennis van de methodiek af met mooie beelden en verhalen over de achtergrond van de dialoogvormen. En verder oefenen we veel, heel veel. Kennis en vaardigheid in een training dus.

Praktische informatie. Het is een tweedaagse training, op een vrijdag en maandag, zodat je het weekend tijd hebt om bij te komen; de training is intensief. Dagen van 9.00 – 17.00 uur. Op een prettige lokatie in het midden van het land (Baarn of Leusden). Groepen van maximaal 20 deelnemers Prijs: € 750,- BTW vrij. Inclusief lunch.

Data en inschrijven: voor data en inschrijven klik hier