L2 & L3 Deep Democracy

L2 & L3 Deep Democracy

Minimaal 12, maximaal 18 deelnemers.

Met de methoden en vaardigheden van de Lewis methode van Deep Democracy kun je groepen waarin veel emoties en conflicten spelen op neutrale wijze faciliteren. In de levels 2 en 3 verdiepen we het begrip van de theorie en de principes uit level 1. Alle Deep Democracy vaardigheden, gespreksmodellen en technieken komen uitgebreid aan bod, zodat je ook de meer complexere beslissingen en conflicten op diep democratische wijze leert begeleiden. 

Tot de zomer kun je bij ons de levels 2 en 3 los volgen. Vanaf September 2017 kiezen we voor een andere aanpak en bieden we L2 & L3 alleen nog in combinatie met elkaar aan. Dit doen we omdat we daardoor nog betere persoonlijke begeleiding kunnen bieden en mensen niet voor elk level in een nieuwe groep hoeven te starten. Intensiever samen leren dus.

spreads-40 kopieVoor wie en waarom. Na level 1 ben je enthousiast geworden en wil je de methode beter leren kennen en gebruiken. Als leider die stoeit met zelfsturing en lastige besluiten. Als trainer / coach / facilitator die nog beter met de dynamiek in groepen wil leren werken. Als veranderaar / consultant die de spannende interactie tijdens veranderingen nog beter wil benutten. Als mens die gemakkelijker met conflicten en tegenstellingen wil leren omgaan om nog betere besluiten te kunnen nemen met zichzelf en anderen. Je kiest voor deze training omdat je Deep Democracy goed wilt leren gebruiken en zelf zorgt voor de oefening in de eigen praktijk en de vertaling naar jouw persoonlijke stijl en je werkveld. Voor mensen die nog intensiever met Deep Democracy aan de slag willen bieden we de DD Leergang aan.

Wat we van je vragen. Het is erg fijn wanneer je de training instapt met de kennis en methoden van level 1 vers in gedachten. Na level 1 heb je wat met de verschillende stappen geoefend, het boek Deep Democracy nog eens doorgebladerd. Je weet hoe je een check-in doet, wat de eerste vier stappen zijn van de besluitvormingstechniek en je bent nieuwsgierig naar het werken met de onderstroom en het begeleiden van tegenstellingen en conflicten in groepen.

Wat je kunt verwachten. In de tweedaagse level 2 krijg je een dieper begrip van en verdere oefening met de Deep Democracy methode. We zullen de stappen leren gebruiken vanuit drie verschillende rollen, elk met een andere mate van neutraliteit en ranking: de facilitator, de trainer/leider/consultant en het groepslid. Daarnaast besteden we ruim aandacht aan de dynamiek onder de waterlijn, middels rolemapping en technieken van stap 5. Het zal geen verrassing zijn dat dit verdere training van je neutraliteit vraagt. Ongeveer twee weken na de level 2 organiseren we een intervisie dag waarin de groep deelnemers zelfstandig met enkele opdrachten en eigen casuïstiek aan de slag gaat. Weer twee weken later vindt level 3 plaats. Een tweedaags programma met de focus op methoden en vaardigheden om groepen waar diepere emotionele zaken en conflicten spelen op diep democratische wijze te kunnen begeleiden.

Praktisch & Inschrijven. Aantal deelnemers: minimaal 12, maximaal 18. Totaal 5 dagen, verdeeld over 2 blokken en een intervisiedag, doorlooptijd 1 maand. Prijs: € 1.900,- btw vrij. klik hier voor inschrijven.


Inhoud level 2

 • Oefenen van stap 1 – 4, de check-in en de check-uit het gesprek op voeten.
 • Deep Democracy gebruiken als leider, als iemand met een belang.
 • Rol Theorie: tegenstellingen, rollen en fractale patronen in de groep leren zien door middel van rolemapping.
 • Tegenstellingen en conflicten oplossen door Stap 5: de techniek van pijlen gooien.
 • Neutraliteit: wat te doen als je deze verliest.
 • De impact van ranking in een groep ervaren en begrijpen.

Inhoud level 3

 • Het gebruik van de ‘amplificatie’ techniek, waarmee op een respectvolle wijze de beleefdheid en onduidelijkheid uit de communicatie wordt gehaald.
 • Een verdieping van de rol theorie in relatie tot conflict en conflictoplossing.
 • ‘Reflecterend luisteren’ als meta-skill.
 • Jouw eigen rol en emoties tijdens een conflict
 • Het gebruik van amplificeren in combinatie met de technieken van ‘pijlen gooien’ en ‘het gesprek op voeten’.

 

Testimonials

 • "Deep Democracy biedt een nieuwe visie op team-functioneren en de begeleiding ervan."

 • "Veel geleerd tijdens de training. Onder andere de waarde van de stem van de minderheid en manieren voor interventies in lastige situaties."

 • "Ik heb in jaren niet zo'n inspirerende en indrukwekkende training gevolgd."

 • "Ik was al jaren opzoek naar een toegankelijke taal en methode om de onderstroom in en met teams bespreekbaar te maken. Gevonden."

 • "Even de loftrompet: wat is Jitske een goede en zorgvuldige trainer: precies, geduldig, to-the-point, veilig en ook nog humor, indrukwekkend."

 • "Of ik Democracy al heb toegepast? Vandaag nog."

 • "Deep Democracy is geen oude wijn in nieuwe zakken, maar werkelijk nieuwe wijn."

 • "Zelden heb ik een ervaring gehad als de afgelopen 2 dagen. We gingen heel snel onder de waterlijn op een veilige en werkbare manier."