Deep Democracy in de media

Deep Democracy in de media

EU Media Futures Forum pic_0

 

Regelmatig verschijnen er artikelen en interviews in tijdschriften over Deep Democracy.

Hier vind je de links naar de verschillende publicaties.

Artikel Tijdschrift voor Begeleidingskunde: Mag je ook Boehoe zeggen? Luisteren naar de wijsheid van de minderheid’ door Jitske Kramer, Januari 2014

“Dit artikel laat zien hoe je op diepdemocratische wijze groepen met conflicten kunt begeleiden bij besluitvorming. ‘Deep democracy’ is een zienswijze en methodiek die de onderstroom in groepen zichtbaar en hanteerbaar te maken, met aandacht en waardering voor andere opvattingen. Dit gebeurt door middel van dialoog en discussie, zonder te ‘polderen’ of conflicten weg te poetsen.”

Thema Trainers/coach special: ‘Trainen in co-creatie en diep democratisch. Ben jij er klaar voor?’ door Jitske Kramer, Augustus 2013

“De visie is gecommuniceerd, de nieuwe waarden staan op posters, de organisatie is gekanteld en geherstructureerd, iedereen heeft zijn nieuwe plek. Nu alleen nog even het gedrag veranderen. Van de middelmanagers, want het topmanagement heeft het te druk en een training voor alle medewerkers is te duur. De vraag is dus of jij een training kunt geven in de nieuwe leiderschapsprincipes (dienend, verbindend, noem maar op), feedback en ondernemerschap. High impact modules graag, met een train-de-trainer component. En nee, geen aanvullende coaching of persoonlijke intakes, want vanuit de visie is het voor iedereen duidelijk wat er moet gebeuren.

Weerstand en mechanisch denken. Komt het hierboven geschetste scenario je bekend voor? Dan kom je in je trainingen ook ongetwijfeld narrigheid tegen, en mensen die het ‘wel over zich heen laten komen’. En gelijk hebben ze. Mensen willen niet dat nieuw gedrag ‘over hen uitgerold’ wordt, ook niet met de beste bedoelingen. Het is bovendien vaak niet het eerste verandertraject dat ze doorlopen; jij bent de zoveelste trainer… Wat gaat hier mis? (…)”

Artikel Tijdschrift voor Coaching: De wijsheid van de minderheid – van sabotage naar samenwerken’ door Jitske Kramer, December 2013

“Het artikel beschrijft hoe je met een diepdemocratische bril naar de situatie en de groepsdynamiek kunt kijken. Van sabotage naar samenwerken.

“Tegen de tijd dat meningsverschillen boven water komen, is zowel tussen individuen als in een groep al vaak een diepe kloof ontstaan. Als coach kun je ervoor kiezen om als scheidsrechter op te treden of om de aanwezige conflictstijlen te analyseren en te kijken of ze passen in de situatie. Of om enkele individuen extra te coachen op gedragsrepertoire en vaardigheden. Dit artikel beschrijft hoe je met een diepdemocratische bril naar de situatie en de groepsdynamiek kunt kijken.” Het volledige artikel kun je hier downloaden.”

Ode, de Optimist:Van conflict naar creativiteit, door Dominique Haijtema, mei 2011

“Deep Democracy benadert leiderschap als een natuurlijk verschijnsel waarbij conflicten het begin zijn van een creatief proces. (…)”.

Slowmanagement: ‘Niet de regels van het spel aanpassen, maar het spel zelf veranderen. Over diversiteit en o.a. deep democracy, door Dominique Haijtema, voorjaar 2012.

“Van het woord diversiteit raakt een doorsnee bestuurder of ondernemer nauwelijks opgewonden. Het ontbreekt op de agenda in de bestuurskamer of in het jaarverslag en behoort niet tot de belangrijkste prestatiecriteria. Diversiteit heeft echter wel degelijk invloed, en tal van bedrijven en overheidsinstellingen kennen al jaren een diversiteitbeleid. Het heeft alleen weinig opgeleverd. Hoe kan dat? Wie de voordelen van diversiteit op een rij zet, kan zich alleen maar verbazen dat niet elke organisatie en het management allang divers is. (…)”