DD masterclass

DD masterclass

SharksEen Deep Democracy Masterclass biedt een kennismaking met de uiterst praktische Lewis methode. Erg geschikt als keynote tijdens een conferentie, als onderdeel van een teamdag of als avondprogramma.

10 – 50 deelnemers. Tijd: 3,5 uur.

Na een actieve check-in volgt een uitleg van de basis principes van Deep Democracy en de stappen van de Lewis methode. Vervolgens brengen we het geleerde in de praktijk door met de gehele groep een ‘discussie op voeten’ te voeren. Het onderwerp van gesprek wordt afgestemd op de behoeften van de groep en het thema van de bijeenkomst.


50 – 800 deelnemers. Tijd: 30 minuten tot 1,5 uur.

Na een check-in volgt de uitleg van de basis principes van Deep Democracy en de stappen van de Lewis methode. Middels aansprekende voorbeelden brengen we de theorie tot leven. Eventueel sluiten we af met een individuele besluitvormingsoefening, waardoor mensen de Lewis methode voor zichzelf kunnen ervaren.

Uitnodigingstekst voor een Deep Democracy masterclass

Je maakt kennis met een uiterst praktische methode, die zeer bruikbaar is bij teamcoaching, constructieve besluitvorming, diversiteit in groepen en dienend leiderschap. Deep Democracy biedt een nieuwe kijk op besluitvorming en groepsdynamiek en is in de jaren negentig door Myrna Lewis ontwikkeld in het bedrijfsleven van Zuid-Afrika. Deze Lewis-metgide van Deep Democracy wordt sindsdien succesvol toegepast als krachtig instrument voor besluitvorming en conflictresolutie binnen groepen met een uiteenlopende diversiteit. Teams die volgens deze methodiek overleggen, winnen aan effectiviteit.

Deep Democracy biedt praktische methoden en technieken voor besluitvorming met aandacht en waardering voor andere opvattingen. Zonder te polderen en zonder conflicten weg te poetsen. Door in een ‘discussie – dialoog’ de onderlinge verschillen uit te diepen worden relaties versterkt en inhoudelijke besluiten beter. Kortom, een goede methode om in te zetten bij groepen. Elementen uit de methode zijn ook zeer geschikt voor 1-op-1 relaties.